Σύνδεσμος ενημέρωσης για την χρηματοδότηση του eshop μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020
Slide 1
Slide 2
Slide 3

Τέλης Γιάννενα

Σήμερα που η μαζική παραγωγή και τα βιομηχανικά προϊόντα έχουν κατακλύσει τον κόσμο, τα χειροποίητα εργαλεία είναι κάτι το δυσεύρετο. Το εργαστήριο μας με πολυετή εμπειρία και με βάση την παράδοση εξακολουθεί να παράγει εργαλεία φτιαγμένα στο χέρι σύμφωνα με τα μυστικά των παλιών τεχνιτών.

Το εργαστήριο Τέλης Γιάννενα δραστηριοποιείται στο χώρο τον εργαλείων πάνω από 80 έτη. Ιδρύθηκε το 1933 από τον Αριστοτέλη Πιτένη. Ο Αριστοτέλης, «Τέλης» βλάχος εκ Σαμαρίνης, εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα και άνοιξε το εργαστήριο του στην οδό Ζάππα, στην περιοχή όπου βρισκόταν ήδη εγκατεστημένοι πολλοί τεχνίτες που ασχολούνται με το σίδερο.

Ξεκίνησε ως μαχαιροποιός και στη συνέχεια άρχισε να κατασκευάζει μια μεγάλη γκάμα εργαλείων για τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Έγινε γνωστός στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα για τα περίφημα ψαλίδια αιγοπροβάτων και τους εξαιρετικούς σουγιάδες του.

Από πολύ νωρίς, στο εργαστήριο του, απασχολήθηκε και ο πρωτότοκος γιός του Αδαμάντιος, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά της τέχνης. Ο Αδαμάντιος ήταν ο συνεχιστής του εργαστηρίου που με την εμπειρία του και τις γνώσεις του πήγε την επιχείρηση ένα βήμα εμπρός συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον και βάζοντας τις βάσεις πάνω στις οποίες συνεχίζουμε και εμείς, ως τρίτη γενιά την κατασκευή χειροποίητων εργαλείων. Έτσι μπορούμε και σήμερα να διαθέτουμε στην αγορά μία μεγάλη γκάμα παλιών αλλά και νέων κοπτικών εργαλείων αρίστης ποιότητας βασισμένα στην τέχνη και την παράδοση.

Χειροποίητα Εργαλεία

Συνδυάζοντας την εμπειρία και την παράδοση με τα σύγχρονα επιστημονικά μέσα και την τεχνολογία κατασκευάζουμε χειροποίητα εργαλεία πιστοποιημένα απο αξιόπιστα εργαστηριακά μέσα.Στο εργαστήριο μας διαθέτουμε σκληρόμετρο αναλογικής ενδείξεως κλίμακας Rockwell, το οποίο πιστοποιεί με ακρίβεια την σκληρότητα του κάθε αντικειμένου ώστε να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα και την αντοχή του.

Χειροποίητα μαχαίρια

Η αγάπη για τη σμίλευση του μετάλλου, που ακολουθεί το οικογενειακό μας εργαστήριο επί τρείς γενεές, μας ώθησε στη δημιουργία της νέας σειράς χειροποίητων λεπίδων κοπής ‘ADAMU‘. Η σειρά αυτή είναι αφιερωμένη στον συνεχιστή του εργαστηρίου μας Αδαμάντιο Πιτένη, ο οποίος παρέλαβε την σκυτάλη της δημιουργίας από τον πατέρα του και την παρέδωσε σε εμάς δίνοντάς μας τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε σύγχρονα προϊόντα βασισμένα στην παράδοση.

Συντήρηση

Το εργαστήριο μας αναλαμβάνει το τρόχισμα και την συντήρηση των παλιών ψαλιδιών και κεφαλών κουρευτικής μηχανής αιγοπροβάτων απο όλη την Ελλάδα. Η διαδικασία ακονίσματος γίνεται σε εξειδικευμένα μηχανήματα έτσι ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αναλαμβάνουμε επίσης την συντήρηση όλων των ειδών μαχαιριών chef και μαγειρικής.

Με εκτίμηση,

Λογότυπο